NCM: Mit tegyél feltétlenül meg a modul végeztével?

A modul végeztével egy dolgod maradt még hátra, mégpedig az, hogy tekintsd át a teljes folyamatot. Ebben szeretnék segíteni a számodra a záró leckénkben:

1. a tanfolyami véleménykérő kérdéssorom:

I. Az online-tanfolyam értékelése

 1. Miért jelentkeztél erre a modulra?
 2. Mit vártál és mit kaptál?
 3. Hogy érzed magad most a modul végén? Miben fejlődtél, miben tudtál igazán haladni önmagaddal és az énképeddel kapcsolatban?
 4. Miben tudott a legtöbbet adni számodra a modul on-line része?
 5. Milyen előnyét tapasztaltad annak, hogy a tanfolyam anyagait és a hozzájuk kapcsolódó gyakorlatokat on-line módon kaptad folyamatában, emészthető részekre bontva?
 6. Miben látod az on-line tanulás hátrányait, a mi modulunk kapcsán tapasztalt nehézségeket?
 7. Mennyiben és miben tudta kiegészíteni számodra a szeminárium a on-line tanfolyamot?
 8. Hogyan tudtál haladni az egyes anyagrészekkel, gyakorlatokkal? Mivel maradtál jellemzően el?
 9. Mennyiben vagy elégedett a tananyag strukturálásával, ütemezésével, rendszerével?
 10. Miben kellene máshogy, másképpen összeállítani a modul anyagait, miben változtatnál, hogy jobb lehessen a tanfolyam?
 11. Miben látod a Női CélMegvalósítás modul kombinált rendszerű képzését és tananyagát különlegesnek, egyedülállónak? (azaz miben és miért jó szerinted:)
 12. Szerinted kiknek lehet elsősorban jó ez a tanfolyam? (év, korosztály, foglalkozás, családi állapot, problémakörök stb.)
 13. Miben látod, hogy szükséged van a fejlődésre, megerősödésre, segítségre a továbbiakban – egyrészt önmagad részéről, másrészt akár tőlem pl. a későbbi modulok során?
 14. Mit vársz most a személyes találkozásunktól? Mire lenne leginkább szükséged?
 15. További megjegyzésed, ami kikívánkozik, de nem kérdeztem rá:

II. Önreflexiós kérdések:

 1. Hogyan fogadtad az egyes leckéket, melyik volt könnyű, nehéz, érdekes, melyek adtak többet és miért?
 2. Mit hittél eddig önmagadról? Mennyire gondoltad pozitívnak vagy éppen negatívnak az énképedet a tanfolyam előtt, most mit gondolsz róla? Hol vannak azok a pontok, ahol fejlődnöd kell, amin dolgoznod kell?
 3. Mit éreztél, hogyan érezted magad a “vágyaidban” kutakodva, célkereső folyamat során? Mit tanultál belőle? Mire jöttél rá?
 4. Mit éreztél a jövőképed  megalkotása kapcsán…szorongást, hogy sosem éred el? lelkesedést, hogy gyerünk álljunk neki most azonnal? Félelmet, hogy mi lesz, ha felvállalod és komolyan teszel azért, amit akarsz?
 5. Sikerült összegyűjtened a céljaidat?  Miért jó ez számodra? Mit adott ez neked?
 6. Látod, hogy hol kell fejlődjél, erősíteni önmagadat? Hogyan tudnál fejlődni mindezekben? Mit fogsz tenni konkrétan az egyes esetekben, tudod már?
 7. Látod, hogy jelenleg hol vannak a korlátaid? Melyek ezek és miért lehetnek még meg?
 8. Látsz lehetőségeket, alternatívákat a továbbfejlődésre? Milyen irányban?
 9. További megjegyzésed, ami kikívánkozik, de nem kérdeztem rá:

Fontos: ha ezeket még nem válaszoltad meg és/vagy nem küldted el számomra, kérlek tedd meg még a héten!

3. Te magad, hogy elvégzed az ismétlés, áttekintés folyamatát és megállapítod, hogy honnan hová jutottál el, hogyan tovább ezek után!

Utóbbiban segítenek a következők:

Teendőd a tanfolyam után...

Mit érdemes feltétlenül megtenned a Célmegvalósítás Modul végeztével, még a konzultációs időszakban!

Érdemes folytatnod az életed további elemzését és önfejlesztést:

1. a saját életed eddigi tapasztalatainak további gyűjtése, pontosítása, összegző áttekintése, további elemzése adott probléma kapcsán

2. az élettapasztalataidhoz tapadt ún. érzelmi töltések felismerése és oldása, ezzel a ‘tudatalatti feltisztítása’ (meditációs módszerekkel, kineziológiával, családállítással, Személyiség Integrációs Tréninggel stb.)

3. tulajdonságaid, jellemvonásaid további felismerése, gyűjtése és tudatosítása, azaz önnön értékesség tudatod, önbecsülésed további folyamatos erősítése

4. a tipikus (leginkább érzelmi alapú) reakcióid, játszmáid (értsd: energiarabló hatalmi drámák) tudatosítása, és a játszmamentes erőszakmentes kommunikáción alapuló társas kapcsolatok megélésére törekvés (fogunk tanulni kifejezetten ilyen technikát a N.Ö.T. során. pl. asszertív viselkedés és kommunikáció)

5. a benned rejlő adottságok maximális megismerése és kiaknázása, azaz egyre inkább élni mindazzal, amit hoztál, amivel születtél:)

6. a benned szunnyadó ‘teremtési’ potenciálok aktivizálása a vágyaid, álmaid mentén priorizálva és akció tervekkel – célorientált tudatos életvezetéssel nekilátni a megvalósításnak, életed rendezésének. (ld. később célmegvalósítás modul és női teremtő erő modulokban)

Ajánlott TEENDŐK:

1. Szokásváltó napjaink:

A tanfolyam során felsorolt technikákból, gyakorlatokból állíts össze egy akciótervet önmagad számára.(Aki volt a szemináriumot ott ehhez kapott plusz segítséget és le is teszteltük a 21 napos célt! – ez arról szól:)

Ha legalább 4 egymást követő héten keresztül sikerül a céljaid megvalósítására fókuszálni, meg fogod érezni az első komolyabb eredményeket…méghozzá a saját bőrödön!

Milyen kedvező hatásokat tapasztalhatsz meg?

Egyre jobban fogod magad érezni a világban, sokkal könnyebben éred el a legkisebb kitűzött célt is és a környezeted visszajelzései sem fognak elmaradni! Mindezekért megéri megcsinálni a feladatot, nem? Főleg, hogy még a végrehajtás is élvezetes lesz, gondolj csak egy betervezett baráti találkozóra, egy wellness hétvégére a kedveseddel vagy éppen egy masszázsra!

Ne felejtsd, legyél Te önmagadnak az első! Miért? Mert ez még mindig az egészséges önzés kategóriája. Ha Te jobban vagy a környezetednek is jobb lesz. Ha Te elégedetlen vagy és kedvetlen, garantálom, hogy nem csak neked lesz rossz. Tehát nemcsak magad miatt kell így tegyél, hanem azért is, hogy a szeretteidnek és a számodra fontos embereknek is jobb legyen – az által, hogy kiegyensúlyozottabb, energikusabb és élettel telibb vagy…. mindezt helyes és reális önértékeléssel megerősítve!

Teendőd: 21 napos akcióterv-készítés

Alkoss egy célt, mely leírja az énképeddel kapcsolatos vágyott állapotodat, ez lesz az ún. Énkép fő célod. Aztán nézd meg, hogy ahhoz, hogy ide el tudj jutni, mit kell / mit tudsz megtenni az elkövetkezendő 21 napon. Ha mindezekkel megvagy állíts össze egy akciótervet, mely összefoglalja számodra, hogy mit fogsz tenni,és pontosan mikor, hányszor. Legyen benne az is, hogy mi/ki tud számodra segítséget nyújtani a megvalósításban és az is, hogy mi/ki fog várhatóan hátráltatni és legfőképpen, hogy mindezekkel mit szándékozol tenni!

2. Önelemzés újra és újra

Az alábbi kérdéseket érdemes hónapról hónapra feltenned magadnak és a kapott válaszokat beépíteni a következő havi céljaid megfogalmazásába és a céljaid megvalósításának tervébe:

1. Milyen elvárásaim vannak a jövőmmel kapcsolatban?

2. Mire számíthatok az elkövetkezendő három hónapban? Mit fogok csinálni, milyen lehetőségeim lesznek?

3. Melyek a legfontosabb erényeim és képességeim? (ezt most már próbáld meg kapásból, puskázás nélkül összeírni:)

4. Mi az amiben nem vagyok elég jó? Ezek közül melyikben szeretnék jobb lenni?

…és a legfontosabb kérdés:

5. Mi az, amit ebben a pillanatban megteheted azért, hogy közelebb kerüljek a célomhoz?

***

Üzenetek az utókornak:

Szeretném tőled kérni, hogy írj pár sort azoknak, akik a jövőben szeretnék elvégezni ezt a tanfolyamot. Mit ajánlanál nekik, hogyan osszák be az idejüket, mire figyeljenek, hogy könnyebben el tudják sajátítani az itt leírtakat. Esetleg mivel tudnád ösztönözni, buzdítani őket…(gondolj olyanokra, amik neked is segíthettek volna az elején:)

Ezeket nyugodtan írjátok ide a hozzászólásokhoz..így más a ti társaitok is látják, olvassák!

Hozzászólások küldése

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük