Taoista Tanítások Sorozat 2. rész

15000 Ft

Taoista tanítások sorozat 2. része

Egy különleges sorozat MÁSODIK RÉSZE.  A taoista tanítások önmagában is érdekesség és rengeteget tanulhatsz belőle, de ennek az előadássorozatnak a legnagyobb különlegessége, hogy a szokásosan tárgyalt férfi mesterek és férfi írók tanításai MELLETT a női mesterek tanításai is megjelennek.
…és bár a tao nem férfi és nem női, az ahogyan írnak róla és az ahogyan a két minőség megközelíti eltér egymástól. A két nem belső gyakorlataiban is van különbség, melye miatt van jogalapja a női út külön tárgyalásának.
A tanítás yin és yang fele együtt lesz teljessé a te belső folyamatodban. Ide indulunk együtt!

A sorozat a taoista tanításokat tekinti át, táplálkozva a férfi mesterek-írók műveiből is, de újdonságként és kuriózumként különleges az előadássorozat abban, hogy a női mesterek tanításait is egységbe foglalja a tao kapcsán.

Főbb témák, melyeket részletesen fogunk érinteni a sorozatban:

  1. rész:  Mi a tao? Mit jelent a taoista út? Kik képviselték és kik képviselik ma? Taoista mesterek és mesternők tanításai a ma emberének, A taoista világszemlélet alapjai,  az egységbe való visszatérés belső alkimista útja.
  2. rész: A Nagy Yin és a Nagy Yang, mi is az a yong? Yin és yang ciklusok az életünkben, az energetikai rendszerünkben. Születési beállítottság, életúti változások, életszakaszi reakcióink, a yin-yang felborulások helyreállításának módszerei (csikung, légzés, táplálkozás, időtervezés és térrendezés oldalról is) 
  3. rész: Az 5 elem az 5 létfontosságú szerv és a belső energetikai rendszer működése (erőközpontok és meridiánok), az EGÉSZség alapja, az 5 fázis, az 5 jelenség, az 5 hatás. Mit jelent a külső és mit a belső elixír?

Folyamatosan teszek hozzá az alábbi témákból:

  • Mit jelent az alkími a taoista megközelítésben?
  • A gyakorlatban hogyan lehet megvalósítani a belső alkímiát?
  • Miért és hogyan alkalmas ennek eszközeként a csikung? Annak melyik ága alkmas és hogyan?

Tudatosítandó: a taoizmussal mint életszemlélet és mint világszemlélet foglalkozunk, a megközelítésben nincs vallási háttér sem célzat. A megvalósítás gyakorlati lépéseinek elméleti hátterével foglalkozunk. Ebből adódóan bármilyen vallási, hitbéli megközelítésből lehet kapcsolódni, azokat nem fogjuk érinteni.

Hogy kapod meg a zoom linket? A termék megvásárlása után belépve itt a tudástárba a első sávban látható Oktatási Portálon belül a előadások és meditációk fülre kell kattints. Lefelé görgetve az oldalon a kép alatt megtalálod a zoom link feliratot.

Várlak szeretettel erre a különleges sorozatra!
Nikol

#tao, #taoistatanítások #nőimesterek #belsőalkímia

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Taoista Tanítások Sorozat 2. rész” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük